Acuzații grave la adresa sportivilor ruși. „99% dintre aceștia fac acest lucru”

Publicat: 04 12. 2014, 17:49

În documentarul prezentat de Das Erste, IAAF (International Association of Athletics Federations) investighează informațiile despre sportivii ruși suspecți de dopaj.

O altă organizație, Wada (World Anti-Doping Agency) a precizat că va investiga situația. În documentarul respectiv, prezentat miercuri, fosta aruncătoare de discuri Yevgeniya Pecherina susține că „99% dintre sportivii ruși folosesc substanțe interzise”.

„Pot obține tot ce își doresc”, a declarat sportiva rusă în vârstă de 25 de ani. Pecherina nu mai poate participa timp de zece ani la competițiile sportive după ce s-a descoperit că folosea substanțe de stimulare. În 2011, sportiva a primit o suspendare de doi ani, scrie bbc.com.

Liliya Shobukhova (foto), care a câștigat Maratonul de la Londra din 2010, apare în același documentar, recunoscând că a plătit Federației de Atletism din Rusia 450.000 de euro pentru a mușamaliza rezultatele testelor antidoping.

Documentarul include și o filmare cu camera ascunsă, în care atleta Mariya Savinova, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, ar recunoaște că a folosit substanțe de dopare.

Materialul a fost dublat în limba germană, iar sunetul original nu este prezent. Totuși, producătorii susțin că dețin și versiunea needitată.