ACUZAȚII. Tatăl lui Novak Djokovic susține că Grigor Dimitrov este responsabil pentru răspândirea coronavirusului la turneul organizat de fiul său: „A făcut mult rău Croației, Serbiei și familiei noastre”

Redactor:
Andrei Vacaru
ACUZAȚII. Tatăl lui Novak Djokovic susține că Grigor Dimitrov este responsabil pentru răspândirea coronavirusului la turneul organizat de fiul său: „A făcut mult rău Croației, Serbiei și familiei noastre”
ACUZAȚII. Tatăl lui Novak Djokovic susține că Grigor Dimitrov este responsabil pentru răspândirea coronavirusului la turneul organizat de fiul său: „A făcut mult rău Croației, Serbiei și familiei noastre”. Sursa foto: Profimedia

Srdjan Djokovic, tatăl numărului 1 ATP, Novak Djokovic, dă vina pe tenismenul bulgar Grigor Dimitrov (19 ATP) pentru focarul de COVID-19 declanșat în urma turneului demonstrativ organizat de liderul mondial, Adria Tour.

Evenimentul, organizat în mai multe state din Balcani, printre care Serbia și Croația, a fost anulat după ce mai mulți jucători s-au îmbolnăvit, notează Express.co.uk.

În contextul în care Croația a relaxat o parte din măsurile de restricție, Djokovic a decis să continue să organizeze turneul, iar mai mulți jucători de top au decis să participe la eveniment, promovat ca fiind unul caritabil.

Însă evenimentul a fost puternic criticat, dat fiind faptul că tenismenii și cei aproximativ 4.000 de fani care au participat nu au respectat mai deloc măsurile de distanțare socială.

Turneul a intrat și mai mult în atenția publicului după ce bulgarul Grigor Dimitrov a fost testat pozitiv, după un meci împotriva croatului Borna Coric (33 ATP). Ulterior, și acesta din urmă a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19. Un anunț similar a fost făcut și de sârbul Viktor Troicki.

Novak Djokovic a fost și el ținta criticilor deoarece, după ce a refuzat să fie testat în Croația, a plecat la Belgrad și s-a testat acolo.

Luni, Novak Djokovic a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19, împreună cu soția sa, Jelena.

Srdjan Djokovic: Grigor Dimitrov este vinovat pentru această situație

Cu toate că fiul său a fost cel care a organizat turneul, în pofida crizei provocate de pandemia de COVID-19, Srdjan Djokovic a aruncat vina pe tenismenul bulgar Grigor Dimitrov pentru această situație.

„Nimeni nu se simte bine, nici Novak, dar trebuie să găsim o ieșire din această situație. După părerea mea, Grigor Dimitrov este responsabil pentru toate astea, pentru că a refuzat să se testeze la Zadar și a venit deja bolnav, cine știe de pe unde. Nu e corect, a făcut mult rău Croației, familiei lui Novak și Serbiei. Ne-ar plăcea mult să repetăm evenimentul de la Zadar și să oferim publicului momente frumoase în viitor”, a spus Srdjan Djokovic.

Tatăl lui Djokovic este, însă, contrazis de tenismenul australian Nick Kyrgios (40 ATP). Kyrgios, care a criticat în repetate rânduri turneul demonstrativ, a distribuit pe Instagram o fotografie cu Novak Djokovic și cu tatăl său, însoțită de mesajul „Nu, frate, nu arunca vina pe alții”.

Djokovic și ceilalți jucători testați pozitiv vor intra în carantină timp de 14 zile, dar situația pune sub semnul îndoielii organizarea viitoarelor turnee ATP.

Săptămâna trecută, ATP a confirmat că primul turneu care va avea loc va fi Citi Open, în luna august.

US Open ar urma să aibă loc conform calendarului inițial, în perioda 31 august – 13 septembrie, însă fără public.

Inchide