Adio, Mondiale 2018! România a pierdut meciul cu Polonia și e pe locul 4 în grupă

Publicat: 11 06. 2017, 08:30

Au marcat: R. Lewandowski 29′ (penalty), 57′, 62′ (penalty) / B. Stancu 77′

1-0: Piszczek se pregătește să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj și îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Același atacant pune mingea la punctul cu var și transformă la colțul din dreapta al lui Tătărușanu.

2-0: Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, Robert Lewandowski se înalță dintre Chiricheș și Săpunaru și înfinge mingea la colțul lung.

3-0: Toșca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruașanu, îl fixează pe centru și înscrie pentru 3-0 Polonia.

3-1: Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, „Motanul” se uită în dreapa pentru o soluție și alege să tragă la poartă. Mingea se oprește în vinclul porții lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek.

În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul patru în grupă, cu șase puncte, în timp ce Polonia este lider, cu 16 puncte, calificată deja la competiția din Rusia, de peste un an. Clasamentul grupei E: 1. Polonia – 16 puncte; 2. Muntenegru – 10p; 3. Danemarca – 10p; 4 – România – 6p; 5 – Armenia – 6p; 6 – Kazahstan – 2p.

Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (Krychwiak 44′), Linetty (Milik 72′), Grosicki – Zielinski (Teodorczyk 81′) – Lewandowski. Selecționer: Adam Nawalka.

România: Tătărușanu – Chiricheș, Săpunaru, Toșca – Benzar, Pintilii, Marin (Hanca 79′), Latovlevici (Grozav 60′) – Stancu, Chipciu (Stanciu 60′) – Fl. Andone. Selecționer: Christoph Daum.

Cartonașe galbene: – / Săpunaru 28′

Cartonaș roșu:-.

Arbitri: Ruddy Buquet, Frederic Cano și Guillaume Debart; rezervă: Nicolas Rainville (toți din Franța).

Observatori: Erol Ersoy (Turcia), Christian Mutschler (Elveția).

Stadion: Narodowy, Varșovia.