Anchetat pentru crimă, Pistorius vrea să participe la CM de la Moscova

Publicat: 29 03. 2013, 01:03
Actualizat: 03 07. 2013, 21:47

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, care a primit joi permisiunea să călătorească în străinătate, ar putea participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, în august, dacă va decide să revină în competiții și va reuși baremul, a declarat antrenorul Peet van Zyl, informează AFP.

„Dacă va hotărî să concureze și va reuși baremul pentru calificarea la Campionatele mondiale, el va merge acolo. Evident, este un lucru la care ne vom gândi. Dacă și doar dacă va decide să revină în competiții. Și el este singurul care decide. El nu se află nici sub o presiune din partea mea și nici sub o obligație”, a spus Van Zyl.

Campionatele Mondiale de atletism vor avea loc în perioada 10-18 august, la Moscova.

„Antrenorul va analiza situația și vor lua o decizie. Totul depinde de rapiditatea cu care ar putea reveni într-o formă fizică bună pentru competiții”, a declarat pentru AFP tatăl lui Pistorius.

Un tribunal din Pretoria i-a permis, joi, campionului paralimpic Oscar Pistorius să călătorească în străinătate, după ce a revizuit condițiile impuse pentru eliberarea condiționată a sportivului, anchetat pentru uciderea prietenei sale.

La 14 februarie, Pistorius și-a împușcat mortal prietena, fotomodelul Reeva Steenkamp, prin ușa de la toaletă. El a susținut că a crezut că în baia sa a intrat un hoț, s-a speriat și a tras în ușa toaletei. Acuzarea contestă ipoteza unui accident, considerând că sportivul și-a împușcat prietena după o ceartă.