Andreea Chițu, medalie de argint la CM de judo

Publicat: 26 08. 2014, 15:12

Andreea Chițu a avut primul tur liber în grupa D, iar în turul doi a învins-o pe Christianne Legentil (Mauritius), trecând apoi și de sportiva italiană Odette Giuffrida. În ultimul meci din grupa D, Andreea Chițu a câștigat lupta cu Mareen Kraeh (Germania) și s-a calificat în semifinale.

În această fază, Chițu a întâlnit-o pe Erika Miranda (Brazilia), câștigătoarea grupei C, pe care a învins-o, calificându-se în finală. În ultimul act, Andreea Chițu o va întâlni pe deținătoarea titlului mondial, Majlinda Kelmendi din Kosovo, dar care evoluează sub steagul Federației Internaționale de Judo (IJF).

La aceeași categorie, în grupa A, Larisa Florian a fost eliminată în turul doi, după un prim tur liber, de sportiva Daria Skripnik (Belarus).

Luni, în prima zi a Campionatului Mondial, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi de campioana europeană, unguroaica Eva Csernoviczki.

Pentru România vor mai lupta Loredana Ohâi și Corina Căprioriu (cat. 57 kilograme), respectiv Cristian Bodîrlău (cat. 81 kilograme) și Vlăduț Simionescu și Daniel Natea (plus 100 kilograme).

Campionatul Mondial de judo are loc în Rusia, la Celiabinsk, între 25 și 31 august, cu participarea a 639 de sportivi din 110 țări.