Anghel Iordănescu explică ce s-a întâmplat cu România după golul de 1-0

Publicat: 15 06. 2016, 21:53
Actualizat: 16 06. 2016, 10:39

„Am făcut niște schimbări necesare, am vrut să venim cu sânge proaspăt la echipă. Am reușit asta în prima repriză, dar în repriza a doua elvețienii au fost mai proaspeți și asta s-a văzut. Nicușor Stanciu nu a avut probleme dar am vrut să-l menajăm puțin pentru că a avut parte de o presiune uriașă asupra lui în meciul cu Franța” a spus Anghel Iordănescu la Pro TV.

Iordănescu a dat vina și pe ghinion pentru rezultatul de egalitate obținut în meciul cu Elveția. Selecționerul spune că ar fi vrut să atace în repriza secundă.

„Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză bună, când am reușit să marcăm. Am avut și câteva situații bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune și să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reușit să controlăm jocul și am fost și nevoiți să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă și mă refer la accidentarea lui Raț.

Ar fi păcat să nu câștigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o șansă să mergem mai departe. N-aș putea să vorbesc despre dezamăgire, băieții au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reușit să ținem ritmul din prima repriză”, a mai spus Iordănescu.

România a terminat la egalitate, 1-1 cu Elveția, al doilea meci de la EURO 2016 și așteaptă partida cu Albania, decisivă pentru calificarea în optimile de finală.