Anghel Iordănescu: Suntem fericiți și mândri că Halep este a României

Publicat: 23 03. 2015, 17:47
Actualizat: 06 08. 2015, 09:01

This browser does not support the video element.

„Suntem fericiți, suntem mândri că o avem, că este a noastră, a României. E o mare bucurie, când sunt atâtea probleme în viața de zi cu zi, și o sportivă de-a noastră face ca toată lumea să vorbească despre ea și despre România. Bravo ei!”, a spus Iordănescu.

Fundașul Vlad Chiricheș a catalogat succesul din SUA al Simonei Halep drept o „performanță formidabilă” pentru România. „Ne bucurăm foarte mult pentru succesul ei. A făcut mândră o țară întreagă. Cred că e o performanță formidabilă pentru noi, ca țară”, a adăugat Chiricheș.

Simona Halep, locul 3 WTA, a câștigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în fața sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 21 WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câștigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013.