Antrenorul italian Cristiano Bergodi a refuzat să preia Rapidul

Publicat: 07 11. 2014, 11:59
Cristiano Bergodi, antrenorul echipei Universitatea Craiova (FOTO: Mediafax Foto)

La finalul întâlnirii care a avut loc la hotelul Ramada Nord, tehnicianul a afirmat că nu a acceptat pentru moment propunerea conducerii rapidiste. El a explicat că termenul până la finalul turului Ligii I este foarte scurt și pentru orice antrenor care ar veni ar fi foarte greu să schimbe ceva în cadrul echipei.

De altfel, impresarul antrenorului italian, Dumitru Tudor, a declarat că este posibil ca discuțiile dintre cele două părți să fie reluate în pauza competițională din iarnă când se va putea pune la punct și o strategie pentru returul campionatului.

Cristiano Bergodi, care a mai condus formația Rapid între 1 iulie și 19 octombrie 2007, a negociat, joi și vineri, la București, preluarea funcției de antrenor principal cu acționarul Valerii Moraru. Tehnicianul se întoarce în această după-amiază în Italia.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, declarase, joi, că în afară de Cristiano Bergodi pe lista de posibili înlocuitori ai lui Marian Rada mai sunt alți patru antrenori ale căror nume a refuzat însă să le divulge.

Moraru intenționează să facă schimbări și în conducerea administrativă a clubului, el înaintându-i o ofertă pentru preluarea funcției de președinte lui Dinu Gheorghe, fostul conducător al AFC Astra Giurgiu. Dinu Gheorghe urmează să decidă în cursul zilei de astăzi dacă va accepta sau nu propunerea lui Valerii Moraru.

Formația Rapid a fost învinsă, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de echipa CSMS Iași, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

Nemulțumiți de evoluția echipei, suporterii rapidiști de la peluza a II-a i-au cerut demisia antrenorului Marian Rada, iar fanii de la tribuna a II-a au scandat: „Nu meritați tricoul nostru să-l purtați”.

La finalul meciului, și acționarul majoritar Valerii Moraru a fost apostrofat de fanii rapidiști, care l-au întrebat ce îi mai lipsește pentru a investi la Rapid, având în vedere că administratorul judiciar Cristina Andronache nu mai este în funcție. De asemenea, fanii i-au transmis să plece de la Rapid dacă echipa retrogradează.

După 13 etape, echipa Rapid ocupă locul 17, penultimul, în clasamentul Ligii I, cu două victorii, trei egaluri și opt înfrângeri.

Actualul antrenor principal, Marian Rada, l-a înlocuit la 29 septembrie pe Ionel Ganea, demis de conducere după înfrângerea cu scorul de 3-0 de pe teren propriu în fața echipei Dinamo (etapa a IX-a). În cele patru etape de la instalarea sa, Rada a obținut doar un rezultat de egalitate, 0-0, în deplasare cu Concordia Chiajna (etapa a X), înregistrând trei înfrângeri consecutive, 0-1 cu FC Brașov (etapa a XI-a), 0-3 cu FC Botoșani (etapa a XII-a) și 0-1 cu CSMS Iași (etapa a XIII-a).