Anunțul surprinzător făcut de Gheorghe Hagi. „Eu am mai spus, șansele mele au fost două”

Publicat: 30 03. 2018, 17:30

„Pentru mine, antrenorul e fundamental. Eu am mai spus, șansele mele au fost două: una că în anii 80 se juca în România fotbal de performanță, echipele noastre jucat la nivel foarte bun și european. Și al doilea, că am avut antrenori care m-au făcut. Poate odată o să scriu de fiecare cine și cum a fost. Antrenorii care m-au crescut, nea Imi și toți ceilalți au fost de o calitate cu mine…toți erau importanți.

Nu uitați că eu l-am avut, la 17 ani, pe Mircea Lucescu. N-am jucat nicio secundă la U21. Deci de la juniori, 5 meciuri în prima ligă, am sărit direct la prima echipă. Și după un an m-a pus și căpitan. Pentru că era vizionar, vedea. El a văzut un lucru cum văd și eu, probabil, acum, anumite chestii… El a văzut-o atunci”, a spus Hagi, citat de digisport.ro.

Hagi are o carieră fenomenală. „Regele” a jucat la șapte echipe, în patru campionate și a fost antrenat de nume celebre, precum Emeric Ienei, Alfredo Di Stefano, Radomir Antic, Mircea Lucescu sau Fatih Terim. Fiul său, Ianis, a îmbrățișat aceeași meserie.

Gheorghe Hagi (n. 5 februarie 1965, Săcele, Dobrogea, România) este un fost fotbalist român, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” (Comandantul) și românii l-au numit „Regele”, relevă profilul biografic al lui Gică Hagi de pe ro.wikipedia.org.