Arbitrul meciului Chelsea-Manchester United, acuzat de RASISM. „M-a făcut spaniol tâmpit”

Publicat: 29 10. 2012, 14:42
Actualizat: 29 07. 2014, 17:43

Arbitrul britanic Mark Clattenburg, care a condus derby-ul de duminică dintre Chelsea Londra și Manchester United (scor 2-3), este acuzat că a abuzat rasial doi jucători ai gazdelor, unul de culoare, iar celălalt spaniol, scrie Daily Mail.

În minutul 76 al meciului, nigerianul Obi Mikel a primit un cartonaș galben de la arbitru, iar acesta i-ar fi adresat și o insultă. După încheierea partidei, Mikel s-a năpustit spre vestiarul arbitrilor, cerându-i lui Clattenburg socoteală.

De asemenea, unul dintre jucătorii spanioli ai lui Chelsea a declarat că arbitrul i s-a adresat cu apelativul „spaniol tâmpit” . Chelsea are trei jucători spanioli în lot: Fernando Torres, Juan Mata și Cesar Azpilicueta.

Chelsea a depus o plângere la Federația engleză de fotbal (FA), în urma incidentelor, urmând ca FA și Poliția să înceapă o anchetă. Întrucât arbitrii din Anglia poartă microfoane, mărturiile arbitrilor asistenți ar putea fi decisive pentru stabilirea vinovăției lui Clattenburg, scrie Daily Mail.

Acesta nu a fost nici pe departe singurul incident, într-un meci în care Chelsea a avut doi eliminați, iar Manchester a marcat golul trei dintr-o poziție suspectă de offside.

Imediat după ce Manchester a marcat unul dintre goluri, jucătorii s-au dus să sărbătorească în fața galeriei lui Chelsea, iar londonezii au reacționat violent, îmbrâncindu-l pe un steward. În plus, jucătorii, stewarzii și arbitrii au strâns de pe teren sau de la marginea acestuia un număr impresionant de monede și alte obiecte aruncate de ani.