Bianca Andreescu a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului din Beijing

Publicat: 04 10. 2019, 18:42

Andreescu și-a adjudecat primul set, scor 7-5, însă a avut emoții, în ciuda faptului că a condus la o diferență considerabilă. Sportiva din Canada a avut 5-1 și a fost la două mingi de a câștiga primul act, însă Osaka a avut o reveire extraordinară, egalând. În cele din urmă, Bianca a închis primul set, după 46 de minute.

În setul secund, Bianca Andreescu s-a detașat devreme, conducând cu 3-1, însă a urmat o cădere în jocul tenismenei de 19 ani, iar nipona a a câștigat cinci game-uri consecutiv, trimițând meciul în decisiv.

Ultimul act a avut o desfășurare asemănătoare cu primele două. Andreescu a condus cu 3-1, însă Osaka nu a cedat, revenind din nou în joc. Fostul lider mondial a servit pentru joc la 5-4 și a fructificat a treia minge de meci. Partida s-a încheiat după două ore și 14 minute.

Astfel, Bianca Andreescu și-a întrerupt seria de 17 victorii consecutive în circuitul WTA. Ultima înfrângere data din 25 martie, în optimile turneului de la Miami, când se retrăgea la scorul de 1-6, 0-2, în meciul cu Anett Kontaveit.

Naomi Osaka își continuă seria excelentă pe tărâm asiatic, iar după câștigarea turneului de la Osaka (Japonia), nipona s-a calificat în semifinale la Beijing, unde o va înfrunta pe Caroline Wozniacki (19 WTA).

În celălalt penultim act din Beijing se vor duela liderul mondial Ashleigh Barty și Kiki Bertens (8 WTA).