Biserica Ortodoxă Sârbă, dezamăgită de decizia Australiei de a nu permite ca un preot să îl viziteze pe Novak Djokovic de Crăciunul pe stil vechi

Publicat: 07 01. 2022, 19:30

Autoritățile din Australia au respins solicitarea ca un preot să îl poată vizita pe tenismenul sârb Novak Djokovic, cazat temporar într-un hotel rezervat imigranților din Melbourne, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi, care este sărbătorit vineri.

Biserica Ortodoxă Sârbă se declară mâhnită de această decizie și a informat că va oficia o slujbă în fața hotelului în care se află Djokovic, informează Agerpres.

Autorităţile australiene au explicat că nu se permite nimănui să intre în hotel ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de pandemia de COVID-19.

„Este vorba de o încălcare gravă a drepturilor elementare ale omului şi facem apel autorităţilor responsabile să permită urgent accesul liber şi fără piedici celor care vor să aducă alinare religioasă şi emoţională persoanelor reţinute”, precizează Episcopia Ortodoxă sârbă într-un comunicat.

Novak Djokovic află luni dacă rămâne sau nu în Australia

Novak Djokovic rămâne la Melbourne momentan, după ce a contestat în instanță decizia autorităților australiene de anulare a vizei sale.

Numărul 1 ATP rămâne, însă, închis în hotel până luni, când instanța va decide dacă menține sau nu decizia de anulare a vizei acestuia.

Viza lui Djokovic a fost anulată de către autoritățile australiene, dat fiind faptul că nu este vaccinat, iar actele sale medicale nu atestă că s-ar încadra în categoria acelora care nu se pot vaccina din motive medicale.

Anterior depunerii unei contestații în instanță, Djokovic ar fi trebuit să părăsească Australia în 24 de ore.

Djokovic a fost reținut în aeroport câteva ore înainte ca oficialii de frontieră să anunțe că acesta nu a respectat regulile de intrare în țară.

Ulterior, jucătorul a fost dus la un hotel folosit de autorități pentru cazarea migranților care intră ilegal în țară. Un tribunal va decide luni cu privire la deportarea lui.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19, a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.