Novak Djokovic va putea participa la Australian Open, deși nu ar fi vaccinat împotriva COVID. El a beneficiat de o „excepție medicală” din partea organizatorilor

Novak Djokovic va putea participa la Australian Open, deși nu ar fi vaccinat împotriva COVID. El a beneficiat de o „excepție medicală” din partea organizatorilor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/01/2022, 00:28

Tenismenul sârb Novak Djokovic, liderul mondial al clasamentului ATP, a anunțat pe contul său de Instagram că a primit permisiunea de a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Potrivit acestuia, el a beneficiat de o derogare din partea organizatorilor, în contextul în care, potrivit presei sportive, acesta nu ar fi vaccinat împotriva COVID.

Regulamentul competiției prevede că toți jucătorii de tenis care participă la Australian Open trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19, cu excepția cazului în care reușesc să demonstreze în fața a două comisii medicale că, din motive de sănătate, nu se pot vaccina, informează treizecizero.ro.

Încă nu este clar dacă Novak Djokovic este sau nu vaccinat

Novak Djokovic a trecut prin boală după ce s-a infectat în cadrul unui turneu demonstrativ pe care l-a organizat în mai multe orașe din Balcani.

El a evitat de fiecare dată să spună clar dacă este sau nu imunizat.

Liderul mondial a refuzat să le spună jurnaliștilor dacă s-a vaccinat sau nu, susținând că aceasta este o chestiune privată de care ar putea să profite unele persoane.

„Lucrurile sunt aşa cum sunt şi încă nu ştiu dacă voi merge la Melbourne. Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană. Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita”, a declarat Novak Djokovic într-un interviu acordat unui cotidian din Serbia.

Potrivit sursei citate, subiectul participării sale la Australian Open a dominat agenda publică în tenisul masculin în ultimele săptămâni. Sârbul a ratat participarea la ATP Cup, competiție ce are loc de asemenea în Australia.

„Vă doresc tuturor sănătate, dragoste și fericire în fiecare moment și sper să simțiți dragoste și respect pentru toate celelalte ființe de pe această planetă minunată. Am petrecut o perioadă fantastică alături de cei dragi și mă îndrept azi către Australia, având permisiunea unei excepții medicale. Haide 2022!”, a scris Novak Djokovic pe pagina sa de Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Organizatorii Australian Open au confirmat, ulterior, într-un comunicat de presă, că Djokovic a primit o excepție medicală, oferită „în urma unui proces de evaluare riguros, care a implicat două comisii independente de experți medicali”.

Este neclar care este natura problemei medicale care a impus acordarea acestei excepții.

Potrivit ATP, 95 din primii 100 de jucători ai lumii sunt vaccinați împotriva COVID-19.