Blaturile din fotbalul românesc, anchetate oficial de UEFA

Blaturile din fotbalul românesc, anchetate oficial de UEFA
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 00:27

Mircea Sandu a fost, marți, omul zilei în fotbalul românesc,deși noutățile pe care ni le-a adus nu ne fac deloc cinste. „Am oproblemă care se referă la pariurile sportive. Există un mare risc,iar acesta înseamnă pușcărie. În Germania au fost arbitri șidiverse persoane din jurul unor cluburi, care au apărut cu banimulți pentru a aranja meciurile. Însă acolo este și un sistemextraordinar de supraveghere și a investit foarte mult, la fel cuma făcut și UEFA. Este o atenționare pe care sunt obligat să o fac.Să știți că și două meciuri din Liga II sunt în anchetă, la oraactuală, atât la noi cât și la UEFA, un meci care s-a disputat anultrecut, iar unul a fost în acest an”, a spus Sandu, invitat la oreuniune organizată de Asociația Fotbaliștilor Amatori șiNonamatori.

Fotbaliștii, trimiși să se califice

În ceea ce îi privește pe fotbaliștii români, viitorul lor nu sevede în roz, indiferent de liga în care joacă. Cei din primadivizie sunt sfătuiți să accepte să li se taie din salarii.

Cei din ligile inferioare sunt trimiși să învețe o meserie,pentru că din fotbal nu se mai poate trăi. „Suntem un stat carene-am apropiat de faliment, iar fotbalul, făcând parte din aceastăsocietate, o duce tot mai greu. Cu toții știm ce datorii au marilecluburi europene. Se încearcă acum să se implementeze un repertoriufinanciar, prin care nu vor mai putea să facă credite pentru acumpăra jucători, iar din bugetul declarat la UEFA, vor avea unanumit procent pentru acest lucru. Și noi vom fi obligați, măcarpentru echipele care joacă în cupele europene să respectăm acesteprevederi ale fair-play-ului financiar. Vor dispărea cluburi, iarîn aceste condiții, dumneavoastră veți deveni șomeri. Până atuncipot să vă dau un sfat, iar dacă cluburile tot nu vă plătesc culunile, poate vă gândiți la o renegociere, cu avocatul lângădumneavoastră. Vă puteți renegocia contractul pe o perioadădeterminată, un an sau până când e prevăzut ca România să iasă dincriză. Puteți accepta să vi se reducă salariul. Pentru că dacăcluburile nu vor mai fi programate în campionat din cauzadatoriilor, puteți rămâne șomeri. Trebuie să fiți foarte atenți lapașii pe care îi faceți”, avertizează Sandu.

România, luată la ochi de UEFA

Iar viitorul fotbalului nostru, din punctul lui de vedere, nusună prea grozav. „Suntem foarte prost clasați în Europa ca numărde sportivi. Aceeași situație este și la numărul de fotbaliști,pentru că avem 120.000 de jucători legitimați, iar vreo 400.000sunt înregistrați, dacă vorbim și despre sportul de masă. Suntemîntre codașele Europei, pentru că ar trebui să avem un procent de10 la sută dintr-un număr de aproximativ 4,5 milioane de tineriîntre zero și 20 de ani, care ar putea să practice un sport. Dacăîn țările din vestul Europei există cam 3-4 juniori la un senior,la noi este invers și inacceptabil, avem 3 seniori la un junior.Este incredibil și de aceea acuz foarte tare cluburile că nu suntinteresate să-și dezvolte propriile centre de copii și juniori”,spune șeful FRF, care are pentru jucătorii încă în activitatecâteva sfaturi de bun simț: „Fotbaliștii trebuie să acceptereconversia profesională. Această problemă pe care o recomandăAFAN, aceea de a urma niște cursuri de specializare în managementsportiv, în kinetoterapie, în masaje, în directorat sportiv saualtele, este o șansă care li se oferă fotbaliștilor. În momentul încare nu veți mai juca fotbal, nu vă mai bagă nimeni în seamă”.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Am prins-o! Oana Roman își cumpără așa-zisele 'rochii de firmă' de la tarabă, la periferia...
Reacție dură în familia lui Reghecampf, după ce antrenorul ar fi petrecut în Grecia cu...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Sfâşietor. Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr....
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Anamaria Prodan, la capătul puterilor! Reghe ar fi plecat de acasă doar cu hainele de...
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
Zece secrete bizare care te ajută să reduci cheltuielile cu carburantul. La unele nu te-ai...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Un șofer de 90 de ani, care nu își mai amintea drumul spre casă, a...
Am prins-o! Oana Roman își cumpără așa-zisele 'rochii de firmă' de la tarabă, la periferia...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Ce restricții au fost relaxate de azi, 1 august. Ce au voie toți românii să...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Prima țară din Europa lovită de valul 4 de coronavirus. Situația este tot mai gravă
Divorț bombă în familia Clejanilor. S-au despărțit în secret. Judecătorii au desfăcut căsătoria
Reghecampf, lovitură fatală pentru Anamaria Prodan. Antrenorul renunță la tot
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...