Brazilia se declară „victorioasă” în ceea ce privește organizarea Campionatului Mondial. „Am pierdut trofeul, dar am câștigat Cupa”

Publicat: 15 07. 2014, 13:01
Actualizat: 02 02. 2019, 05:52

„Țara noastră se poate considera drept victorioasă în ceea ce privește organizarea Cupei Mondiale. Sunt sigură că a fost una dintre cele mai frumoase ediții din istorie. Am avut Cupa Cupelor”, a declarat Rousseff, care va candida la președinția Braziliei la alegerile din octombrie.

Prezentă la o întâlnire de bilanț cu zece miniștri, ea a răspuns astfel celor care s-au îndoit de faptul că Brazilia nu are capacitatea de a organiza o asemenea competiție.

Totuși, președintele a recunoscut că umilitoarea înfrângere, cu scorul de 1-7, suferită de Brazilia în fața Germaniei, în semifinale, a reprezentat „o problemă”. Dar ea le-a reamintit brazilienilor un proverb chinez, „înfrângerea este mama tuturor victoriilor”, și le-a cerut compatrioților să treacă peste acest incident.

„Am pierdut trofeul, dar Brazilia a câștigat Cupa, un eveniment pe pe care întreaga lume l-a admirat”, s-a felictat la rândul său, Aloizio Mercadante, ministrul-șef al Casei Civile (echivalentul unui prim-ministru).

Brazilia aștepta 600.000 de turiști străini în timpul celor 30 de zile ale turneului, dublu față de ediția din Africa de Sud, în 2010, dar a primit un milion de persoane din 202 țări, a subliniat ministrul Turismului, Vinicius Lages.

Un sondaj efectuat pe aeroporturile celor 12 orașe-gazdă și la zece frontiere terestre a relevat că 95 la sută dintre turiștii străini au afirmat că au intenția de a reveni în Brazilia, a adăugat el.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat în țară pentru a asista la Cupa Mondială, o competiție acoperită de mai mult de 20.000 de jurnaliști.

În total, 16,7 millioane de persoane au fost transportate cu avionul în întreaga țară, cu un record istoric de 572.000 într-o singură zi, conform statisticii prezentate de ministrul Aviației Civile.

„Nu a existat nicio cădere în rețeaua de energie, nici în rețeaua transmisiilor de date. Priviți ce am făcut de-a lungul Cupei Mondiale! Imaginați-vă ce vom putea face la Jocurile Olimpice din 2016”, a concluzionat Mercadante.