Burleanu îi spulberă orice speranță lui Rădoi: nu ne permite UEFA

Publicat: 29 09. 2015, 18:50

Întrebat dacă FRF poate face o derogare pentru ca foștii jucători ai echipei naționale cu mai multe selecții să obțină automat carnete de antrenor, Burleanu a răspuns: „Nu permite acest lucru nici acordul pe care îl avem cu UEFA. Pe de altă parte, ai o prevedere legală, o Hotărâre de Guvern. Așadar, nu se poate oricât de mult și-ar dori federația să aibă un cadrul mai facil de obținere a licențelor de antrenor. Ceea ce poate face FRF este să organizeze împreună licența B cu licența A. Dar atât, licența Pro se organizează separat. Deci ai nevoie de un an și jumătate, doi ani pentru a-ți lua carnetul de antrenor. Pentru că fără el nu îți poți lua licența Pro”.

Această precizare vine în contextul în care stelistul Mirel Rădoi, care antrenează echipa lui Gigi Brcali, s-a înscris la Școala de Antrenori din Republica Moldova, acolo unde nu i se cere diplomă de BAC:

Mirel Rădoi se găsește în imposibilitatea de a urma cursurile școlii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancționat de Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deține licență de antrenor, Rădoi a primit interdicție de a da indicații de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federației.