Buze, bodyguardul care i-a agresat pe jurnaliștii Pro TV la Skopje, a fost amendat

Publicat: 24 07. 2013, 07:56
Actualizat: 24 07. 2013, 10:57

Bodyguardul care i-a agresat pe jurnaliștii Pro TV la Skopje, Iulian Ioniță „Buze”, a fost audiat de poliția macedoneană și a pledat vinovat în fața tribunalului, fiind amendat cu 25.000 de dinari (400 de euro), la fel cum a fost și managerul stelist, Mihai Stoica, informează prosport.ro.

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport și ProTV au fost agresați de managerul Mihai Stoica și de un bodyguard care a însoțit lotul Stelei, la antrenamentul oficial al formației antrenate de Laurențiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica și agentul de pază i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu și au șters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliștilor să părăsească arena și a proferat injurii la adresa lor.

Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital și i-a fost eliberat un certificat medico-legal.

Reprezentați ai poliției au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegația Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica și-a recunoscut faptele, însă a refuzat inițial să meargă la poliție. În cele din urmă, Stoica a acceptat să meargă la secția de poliție, dar acolo managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul Stelei a declarat în fața autorităților că persoanele care au participat la agresarea jurnaliștilor nu sunt gărzile sale de corp și că nu sunt cazați în hotelul Stelei.

Mihai Stoica a pledat vinovat, marți, în fața judecătorului din Skopje și a fost amendat cu 25.000 de dinari, aproximativ 400 de euro, urmând să suporte și cheltuielile de judecată, după ce a agresat echipa ProTV în Macedonia.

Campioana României, Steaua București, s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce a trecut, cu scorul general de 5-1, de echipa macedoneană Vardar Skopje, în turul doi preliminar al competiției.