Campionatul European Under 19 la HANDBAL feminin va avea loc la Pitești și Mioveni! Ce logo au realizat graficienii români

Publicat: 29 06. 2023, 22:30
Actualizat: 29 06. 2023, 22:32

Euro 2023 la handbal feminin pentru tineret, găzduit de România, la Pitești și Mioveni, va reuni cele mai puternice 16 echipe la acest nivel din Europa.

Turneul final Under 19 are loc între 6 și 16 iulie are acum și un logo, realizat în România, de graficieni români, logo care va fi prezent în toate sălile, dar și în social media și în comunicatele de presă emise cu ocazia acestui turneu.

Logo-ul are câteva elemente distinctive, pornind de la grafica EHF pentru numele turneului (W19), până la jucătoarea de handbal – simbol al competiției – dar și o minge stilizată, colorată în culorile tricolorului.

Campionatul European Under 19 la handbal feminin va avea loc la Pitești și Mioveni! Ce logo au realizat graficienii români

Logo-ul, pe lângă turcoazul obișnuit deja pentru turneele finale găzduite de EHF, subliniază și țara gazdă, prin culorile tricolorului – roșu, galben și albastru.

Turneul final W19 EHF EURO 2023 are loc între 6 și 16 iulie în România, la Pitești și Mioveni. România va face parte, în grupe, din Grupa B, alături de Germania, Portugalia și Islanda. Primele două echipe din fiecare grupă vor merge în grupele principale.

Meciurile României din grupă au loc la Pitești, după următorul program: Islanda (joi, 6 iulie, ora 19:45), Portugalia (vineri, 7 iulie, ora 19:45) și Germania (duminică, 9 iulie, ora 19:45).

  • Grupa A: Croaţia, Elveţia, Suedia, Olanda;
  • Grupa B: Germania, România, Portugalia, Islanda;
  • Grupa C: Ungaria, Norvegia, Franţa, Serbia;
  • Grupa D: Danemarca, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord.

România are în palmares două titluri europene la această categorie, în 1998 şi 2000, precum şi o medalie de bronz în 2007. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 5.

Turneu de pregătire în acest weekend

Înainte de acest turneu fetele din naționala feminină de tineret vor evolua la Trofeul Carpați Niro, care devansează Campionatul European W19 EHF Euro 2023.

Meciurile vor fi transmise în direct online pe canalul FRH pe YouTube: https://m.youtube.com/@FrhRomania/videos