Campionatul Mondial 2022 din Qatar ar putea fi un DEZASTRU

Publicat: 29 09. 2013, 16:14
Actualizat: 29 07. 2014, 21:03

Business Insider publică un material în care explică de ce Campionatul Mondial din 2022, care se va disputa în Qatar, ar putea fi un dezastru.

În primul rând, din cauza temperaturilor foarte crescute vara (aproape 50 de grade Celsius), Campionatul Mondial din Qatar se va disputa, cel mai probabil, iarna. Acest lucru ar da complet peste cap marile campionate din Europa, unde joacă cei mai mari fotbaliști din lume și care au programate meciuri toată iarna. În plus, FIFA ar trebui să negocieze cu televiziunile care au cumpărat deja drepturile pentru Campionatul Mondial din 2022, în caz că acesta s-ar disputa iarna. Televiziunea americană Fox a plătit 425 de milioane de dolari pentru următoarele două turnee finale, presupunând că se dispută vara și nu se suprapun cu play-off-ul din Campionatul de fotbal american.

O altă mare problemă identificată de Business Insider este infrastructura: stadioanele și chiar orașele care vor găzdui meciurile de la CM 2022 încă nu există. În plus, pentru construcția stadioanelor se folosesc imigranți nepalezi, numiți „sclavi moderni” de Business Insider, care sunt neplătiți, forțați să muncească în soare, fără apă, și ținuți în tabere, cu pașapoartele confiscate. De altfel, 44 de muncitori nepalezi au murit deja pe șantierele din Qatar.

În plus, Qatarul are legi stricte în ceea ce privește homosexualitatea, dar și consumul de alcool în public, astfel că, foarte probabil, berea nu se va vinde pe stadioanele de la CM 2022.