Câștigătorul Turului Franței din 2012 a fost lovit de o mașină, în timp ce se afla pe bicicletă, în drum spre casă

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 09 07. 2013, 04:51

Câștigătorul Turului Franței, ediția 2012, ciclistul britanic Bardley Wiggins, a fost spitalizat, miercuri, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe bicicletă în apropierea locuinței sale din Lancashire (nord-vestul Angliei), a anunțat poliția britanică, citată de AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, rănile suferite de Wiggins nu-i pun viața în pericol.

Rutierul în vârstă de 32 de ani a fost lovit de o mașină care ieșea dintr-o benzinărie, în jurul orei locale 18.00 (20.00 la București), la Wrigtington, aproape de Eccleston, o zonă în care rutierul britanic obișnuia să se antreneze.

Yasmin Smith, o angajată a benzinăriei, care a sărit în ajutorul sportivului, a declarat cotidianului local Lancashire Evening Post că Wiggins acuza dureri puternice, dar era conștient. „Spunea că el crede că are câteva coaste rupte”, a povestit Smith.

Echipa lui Wiggins, Team Sky, a precizat, într-un comunicat, că sportivul a fost internat într-un spital în cursul serii pentru a fi sub observație și că rănile suferite nu par grave, iar rutierul ar trebui să se refacă rapid și complet.

Wiggins a devenit în această vară primul englez care câștigă Turul Franței, primul ciclist din țara sa campion olimpic la contratimp și sportivul britanic cu cele mai multe medalii câștigate la Jocurile Olimpice – șapte.