Câți bani primește firma care asigură întreținerea tehnică a Arenei Naționale

Publicat: 17 07. 2014, 22:10
Actualizat: 01 02. 2019, 01:02

UTI Grup, deținut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a devenit de la începutul lunii iulie furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreținere curentă și administrare pentru Arena Natională din București, care are o capacitate de 55.000 de locuri și o suprafață de 108.000 metri pătrați

Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă de către Primaria Municipiului București, proprietarul stadionului, pentru o perioada de patru ani, cu o valoare estimată de 34 de milioane de lei.

„În cadrul contractului, UTI va asigura serviciile de exploatare pentru sistemele, instalațiile și echipamentele care asigură funcționarea complexului sportiv atât în mod curent, cât și în timpul evenimentelor, serviciile de întreținere curentă, mentenanță preventivă, dar și serviciile tehnice administrative, conexe exploatării arenei: gestiunea utilităților și inventarierea tehnică a sistemelor”, se arată într-un comunicat transmis de UTI.

Contractul prevede achiziția, montarea și întreținerea unor instalații pentru creșterea calității gazonului și menținerea în parametri optimi a suprafeței de joc: instalație de aerare, fertilizare și drenare a gazonului și instalație de însoleiere artificială (prin iluminare artificială cu radiații UV pentru stimularea fotosintezei).

UTI a realizat montajul instalațiilor și sistemelor tehnice din cadrul complexului sportiv, în calitate de antreprenor tehnic, în perioada 2009- 2011 și a asigurat de la lansare până în prezent asistența tehnică permanentă, alocând o echipă dedicată acestui obiectiv.

UTI Grup oferă servicii complete și integrate de administrare și întreținere tehnică a clădirilor (facility management) pentru clădiri de orice tip. Având peste 10 ani de experiență în domeniul construcțiilor și administrării clădirilor și peste 140 de milioane de euro cifra de afaceri în 2013, UTI Grup este unul din principalii furnizori de servicii de facility management din România.