Ce a spus selecționerul Edi Iordănescu după Kosovo – România, 0-0, din preliminariile EURO 2024! „Încă un pas spre îndeplinirea obiectivului”

Publicat: 17 06. 2023, 19:29
Actualizat: 17 06. 2023, 19:31

Selecţionerul Edi Iordănescu a analizat remiza, 0-0, cu Kosovo, din preliminariile EURO 2024. Pentru naționala noastră urmează meciul de luni, cu Elveţia, de la la Lucerna.

România este neînvinsă după trei meciuri, având două victorii şi un egal, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Kosovo-România 0-0 la Priștina, echipa lui Edi Iordănescu a făcut un pas important pentru calificarea la Euro 2024.

Ce a spus selecționerul Edi Iordănescu după Kosovo – România, 0-0, din preliminariile EURO 2024

„Este un punct câştigat, un punct muncit şi obţinut cu mult sacrificiu şi mult caracter. Toţi băieţii s-au angrenat 100% şi au reuşit în linii mari să se adapteze la un joc de luptă şi de angajament. E un rezultat important împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanţă faţă de noi. Sincer spun că am gândit jocul pentru 3 puncte, dar am fost conştienţi că urma să fie foarte dificil. Am pregătit jocul într-un fel, însă ce s-a întâmplat de când am venit aici, începând cu furtuna de ieri şi ţinând cont de condiţiile de joc, a trebuit să ne repoziţionăm. Şi chiar pot să spun că am schimbat vreo 3 jucători ca să ne adaptăm mai bine la condiţiile de joc. Iar echipa a răspuns bine. Pentru că dacă am reuşit să atragem acest punct, înseamnă că echipa a avut eficienţă şi îmi doresc să cred că am făcut încă un pas spre îndeplinirea obiectivului”, a spus Edi Iordănescu.

Adversarii au avut nişte situaţii bune, îl felicităm pe Horaţiu Moldovan pentru că a apărat şi a arătat stăpânire de sine, dar şi noi am avut oportunităţile noastre. Hai să fim alături de echipa naţională, pentru că dacă vrem să găsim defecte e cel mai uşor. Suntem într-un proces de reconstrucţie, venim după opt ani de secetă, dar echipa a muncit, a suferit, a dat tot ce a avut mai bun – Edi Iordănescu

Clasament Grupa I

1. Elveția 9 puncte

2. România 7

3. Israel 4

4. Kosovo 3

5. Andorra 1

6. Belarus 0