Ce ar putea obține Lance Armstrong dacă va mărturisi că s-a dopat

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 04 07. 2013, 16:15

Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat în interviul pe care îl va acorda realizatoarei TV, Oprah Winfrey, care va fi înregistrat, luni, la Austin (Texas), dar nu va intra în detaliile sistemului de dopaj, a anunțat, vineri, USA Today pe site-ul oficial, informează AFP.

Potrivit USA Today, care citează o sursă anonimă, fostul rutier va spune, pentru prima pară, că s-a dopat de-a lungul carierei, lucru pe care l-a negat până acum, însă nu va oferi detalii despre metodele folosite și nici nu va numi persoane care l-au ajutat.

Aceasta va fi prima intervenție publică a septuplului câștigător al Turului Franței după ce i-a fost radiat palmaresul.

Fostul ciclist, în vârstă de 41 de ani, s-ar fi confesat apropiaților că are în vedere să recunoască public faptul că s-a dopat pentru a obține ridicarea suspendării pe viață din activitatea sportivă.

New York Times a scris că Armstrong ar fi discutat deja pe acest subiect cu Travis Tygart, președintele Agenției Americane Antidoping (USADA) și intenționează să se întâlnească și cu David Howman, președintele Agenției Mondiale Antidoping (WADA).

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câștigător al Turului Franței s-a dopat sistematic, Federația Internațională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 și l-a suspendat pe viață din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.