Ce datorii plătește Dan Șucu la RAPID: „E în afara legilor româneşti”

Publicat: 26 02. 2023, 17:36

Rapid are datorii după ce a pierdut unele procese cu foști jucători care-și cer drepturile salariale. Suma poate ajunge la două milioane de euro, dar acționarul Dan Șucu e gata să achite restanțele.

Cei de la FC Rapid au dat aproape 1.5 milioane de euro către trei ex-fotbaliști ai clubului.

Julio Cesar a primit 600.000 de euro, Daniel Paulista a luat 800.000 de euro, în timp ce 93.000 de euro s-au dus către Nemanja Milisavljevic.

Ce datorii plătește Dan Șucu la Rapid

Mai sunt procese cu alți jucători și giuleștenii ar mai putea da încă 500.000 de euro pe lângă ce a fost achitat până acum.

„Din punctul meu de vedere, nici nu există legislaţie în România care să-i permită unei firme care nu are nicio legătură cu altă firmă să plătească datoria firmei respective. Nici nu ştiu cum încadrezi fiscal. Tu nu ai voie, e evaziune fiscală! E în afara legilor româneşti, dar FRF ne solicită să ne supunem unei legi din Elveţia. Deci noi suntem ca şi cum am fi pe alt teritoriu decât cel al României. Aveam o imagine neclară (n.r. – când a intrat în acţionariat), făcusem cu Victor (n.r. – Angelescu) un mic provizion, îl gândisem la 6-700.000 (n.r. – de euro) maximum…Ştiu că am plătit cam un milion şi jumătate, speranţa mea e că nu depăşim două milioane. Mai sunt câteva, există o limită clară până unde putem ajunge. Sunt anumite procese începute, acelea sunt, altele nu mai pot începe, iar din punctul nostru de vedere considerăm că putem rămâne şi unde suntem (n.r. – la 1.5 milioane de euro), putem să mai creştem puţin. Sunt neprevăzute. Prima sumă a fost de 600.000 de euro, da. (n.red. – Aţi avut un şoc când aţi văzut suma neprevăzută?) Mmm, ok, da, de ce nu? Din punctul meu de vedere nu era suma, era un precedent. Aia era problema principală”, a declarat Dan Şucu, acționar FC Rapid, la Orange Sport.