Ce recompensă au primit sud-africanii medaliați cu aur la JO. Și elvețianul Roger Federer a primit un premiu identic

Publicat: 01 09. 2012, 15:32
Actualizat: 28 09. 2018, 16:44

Cei șase sportivi sud-africani medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra au primit fiecare o vacă drept recompensă, a anunțat, sâmbătă, cotidianul Beeld, citat de AFP.

O vacă este estimată la circa 7.000 de ranzi (700 euro).

Cadoul vine de la un om de afaceri, Jan Scannell, „Jan Braai”, care vrea să-i reunească pe toți sud-africanii în jurul unui grătar la 24 septembrie, ziua consacrată celebrării moștenirii culturale în Africa de Sud.

Câștigătorii de la canotaj au fiecare dreptul la o vacă sau la echivalentul acesteia în carne. Printre ei, Sizwe Ndlovu, singurul sportiv de culoare care a câștigat aurul, a ales animalul viu, care va merge să pască la o ferme a unui prieten din apropiere de Pietermaritzburg .

Vaca lui Matthew Brittain va merge la ferma unchiului său din Mashishing (nord-est), în timp ce John Smith și James Thompson au ales carne și biltong (carne condimentată și uscată la vânt).

Cameron van der Burgh, campion olimpic la 100 metri bras, a preferat 140 kg de biltong, oferind carnea unui orfelinat din Alexandra (Johannesburg).

În ceea ce-l privește pe Chad le Clos, medaliat cu aur la 200 metri fluture, acesta nu a decis încă ce va prefera: vaca sau carne.

Acum nouă ani, după ce a câștigat primul său titlu de Grand Slam, la Wimbledon, tenismenul elvețian Roger Federer a fost recompensat de organizatorii turneului de tenis de la Gstaad cu o vacă, Juliette.