Ce s-a ales de jucătorul „genial” pe care MM Stoica l-a adus la Steaua iar Becali a plătit peste 1 milion de dolari pe el. A fost transferul care l-a convins pe Becali că este furat

Publicat: 27 03. 2018, 18:27

 „În timp ce alții creau diversiuni și căutau să provoace scandaluri, noi încercam să ne asigurăm serviciile acestui jucător de geniu. În Brazilia i se spunea „Maradoninho”, fiind comparat cu Maradona”- spunea MM Stoica de Elton în 2007.  

Pentru Elton, Gigi trebuia să plătească peste 2 milioane de dolari, jumătate din această sumă fiind comisioane care ajungeau la diverși intermediari, dar, când a aflat, Becali a mai refuzat să plătească. Oricum, Elton l-a costat pe Gigi 1,3 milioane de dolari, aproximativ 1,05 milioane de euro.
 
 Elton a debutat cu gol într-un meci cu FC Argeș, insă nu a avut deloc viată lungă la echipă din Ghencea pe atunci, nefiind pe placul patronului. A plecat în vara aceluiași an în Arabia Saudită la Al Nassr.


 
 În cele două sezoane petrecute acolo, a marcat cinci goluri în 20 de partide. În 2009 s-a întors în țara sa natală, la Fortaleza, insă, la fel ca în perioadă Corinthians (2004-2007), micuțul mijlocaș a arătat că nu poate face fată într-un campionat redutabil, marcând un singur gol.
 
 În 2009, s-a dus în Emirate, la Dubai Club, unde nu a jucat deloc și a fost împrumutat pentru o scurtă perioadă la Al Wasl.  
 
 Un an mai târziu s-a întors pentru a treia oară în Brazilia, din nou fără succes. A marcat un gol în 23 de partide pentru Sport Recife, care l-a cedat repede la Al Fateh, în Arabia Saudită. Aici a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei, cu 48 de goluri marcate în 121 de meciuri.
 
 Ajuns la 31 de ani între timp, Elton evoluează în prezent la Al-Qadsiah, tot în Arabia Saudită, unde are cifre decente.  
 
 Chiar dacă din cauza staturii sale nu a reușit să facă fată nici în fotbalul european, nici în cel sud-american, Elton a evoluat în general bine în Golf. Mai mult, brazilianul a dat și adevărate lovituri financiare, postând aproape zilnic imagini cu mașinile sale.