Ce se va întâmpla cu FC Barcelona și Espanol în cazul independenței Cataloniei

Publicat: 07 10. 2014, 22:06

Tebas a explicat că legea sportului în vigoare în Spania nu permite cluburilor din state străine să evolueze în campionatul spaniol, excepție făcând echipele din principatul Andorra.

„Barcelona și Espanol nu vor juca în prima ligă, în cazul în care Catalonia devine independentă. Legea sportului prevede, într-un articol adițional, că un singur stat din afara Spaniei poate juca în La Liga sau în altă competiției oficială, iar acesta este Andorra”, a declarat Tebas.

Potrivit lui Tebas, legea va trebui modificată pentru a permite echipelor FC Barcelona și Espanol, aflate printre cluburile fondatoare ale primei divizii spaniole în 1928-1929, să continue să evolueze în La Liga, același lucru fiind valabil și pentru echipele din a doua divizie, precum Llagostera, Girona sau Sabadell.

Referendumul proindependență din Catalonia nu este acceptat de Madrid, care îl consideră neconstituțional. Tribunalul constituțional a suspendat, pe 29 septembrie, organizarea referendumului privind autodeterminarea Cataloniei, programat pe 9 noiembrie. În pofida deciziei, parlamentarii regionali au validat componența comisiei electorale cu 86 de voturi pentru și 48 de abțineri, iar decretul a fost publicat în Jurnalul oficial regional.