Ce spune selecționerul Albaniei despre preluarea Naționalei României

Publicat: 28 06. 2016, 20:50

Considerat ca fiind principalul artizan al performanțelor reușite de naționala Alabniei, atât în calificări, cât și la Campionatul European, Giovanni De Biasi a intrat în atenția șefilor FRF după ce Anghel Iordănescu și-a încheiat contractul. Pe lista președintelui Răzvan Burleanu s-au mai aflat nume precum Cosmin Olăroiu, dar, după spusele sale, acesta l-a refuzat. Presa italiană a scris marți despre interesul României pentru De Biasi.

„Până în acest moment, nu am fost căutat de FRF, dar nu se știe niciodată. România are o echipă foarte bună, știu mulți jucători care joacă în Italia. Mai am doi ani contract cu Albania, dar pot pleca mai devreme, nu este problemă. Dacă am o ofertă foarte bună, nu este nicio problemă.

Este foarte posibil ca România să se califice la CM 2018, deoarece este o echipă cu multă calitate. Grupa Albaniei este mult mai grea, nu mă sperie grupa României. Dacă aș fi interesat de postul de selecționer al României? De ce nu? Sunt interesat de noi provocări în viașa mea. Am nevoie de o nouă provocare în cariera mea”, a declarat Gianni De Biasi la DigiSport.

Cu Giovanni De Biasi pe banca tehnică, Albania a reușit prima calificare din istorie la un turneu final, dar și prima victorie în grupele unei astfel de competiții, chiar împotriva României (1-0, la Lyon, pe 19 iulie, în grupa A).