Cel mai scund rugbist de la CM din Noua Zeelandă ar putea juca la București

Publicat: 31 10. 2012, 13:36
Actualizat: 02 02. 2019, 01:07
Japonezul Fumiaki Tanaka (1,66 m înălțime), cel mai scund rugbist care a participat anul trecut la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, ar putea juca la București, în partida test pe care "stejarii" o vor disputa la 10 noiembrie, în Capitală.

Japonezul Fumiaki Tanaka (1,66 m înălțime), cel mai scund rugbist care a participat anul trecut la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, ar putea juca la București, în partida test pe care „stejarii” o vor disputa la 10 noiembrie, în Capitală.

Fumiaki Tanaka este un mijlocaș la gramadă care s-a evidențiat pentru prima dată în campionatul din Japonia, la echipa Panasonic Wild Knights. Datorită evoluțiilor sale, a fost selecționat în naționala din Țara Soarelui Răsare, alături de care a participat la Cupa Mondiala de anul trecut din Noua Zeelandă, fiind cel mai scund jucător al competiței.

În acest sezon a evoluat pentru Oatago în ITM Cup, ratând însă promovarea în Premiership. Pentru sezonul 2013 al principalei competiții a provinciilor din emisfera de sud, Tanaka a fost cooptat în lotul echipei Highlanders, fiind astfel primul japonez care va avea șansa de a evolua în Super Rugby. Tanaka a evoluat în 31 de partide pentru naționala Japoniei, reușind 30 de puncte.