Cererea lui Ponta la adresa suporterilor naționalei de fotbal. „Fac un apel către toți cei care vor merge la meci și cei care se uită la meci”

Publicat: 04 09. 2013, 15:03
Actualizat: 04 09. 2013, 15:03

Premierul a adresat un apel suporterilor echipei naționale de fotbal, cerând să fie toleranți și să nu aibă manifestări xenofobe cu prilejul partidei ce va fi disputate vineri, împotriva selecționatei Ungariei, subliniind că astfel vor da o lecție celor care se comportă în acest mod față de România.

„Dacă pot să fac un apel către toți cei care vor merge la meci și cei care se uită la meci, să arătăm că suntem o țară europeană și o țară tolerantă, și o țară modernă și deschisă la minte, cred că România va avea foarte mult de câștigat. Încercăm și sperăm ca manifestări xenofobe, manifestări șovine să nu aibă loc în România și tocmai să dăm o lecție altora care se comportă așa față de România”, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul ședinței de Guvern.

El a arătat că meciul România – Ungaria stârnește foarte multe pasiuni, dar autoritățile au luat toate măsurile ca partida să se desfășoare în condiții normale.

Naționala României va întâlni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Națională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.