Campioana CFR Cluj, vizată de UEFA pentru PLĂȚI restante! Pe cine mai monitorizează forul continental

Publicat: 04 03. 2023, 09:01
Actualizat: 04 03. 2023, 11:10

Forul continental UEFA a anunţat că Prima Cameră a Organismului de Control Financiar al Cluburilor a finalizat prima evaluare a cerinţelor de solvabilitate în baza noilor Regulamente de Licenţiere şi Sustenabilitate Financiară a Cluburilor UEFA.

În urma evaluării, s-au impus măsuri disciplinare pentru 11 cluburi, între care se numără şi CFR Cluj, campioana României la fotbal.

Cele 11 grupări sunt sancţionate pentru nerespectarea cerinţelor de solvabilitate pentru sezonul 2022/23, mai exact a cerinţei de a nu avea datorii.

CFR Cluj, vizată de UEFA pentru plăți restante! Pe cine mai monitorizează forul continental

Cele 11 cluburi sunt Aris Salonic (Grecia), FC Astana (Kazahstan), FK Borac Banja Luka (Bosnia), CFR 1907 Cluj (România), Floriana FC (Malta), Konyaspor (Turcia), FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (Kazahstan), ŠD NK Olimpija Ljubljana (Slovenia), NK Osijek (Croaţia), HNK Rijeka (Croaţia) şi Valmiera FC (Letonia).

Din cauza recidivei şi/sau a plătilor restante cu mai mult de 90 de zile, anumite cluburi, între care şi CFR Cluj, au primit o decizie de excludere, sub rezerva condiţiilor de mai jos, de la participarea la următoarea competiţie UEFA pentru cluburi pentru care s-ar califica în cele trei sezoane următoare (de exemplu sezoanele 2024/25, 2025/26 şi 2026/27), menţionează UEFA.

Și FRF face revoluție cu agenții de jucători

Federaţia Română de Fotbal a modificat, conform noilor norme internaţionale, regulamentul agenţilor de jucători, aceştia urmând să aibă nevoie de licenţă FIFA pentru a-şi putea desfăşura activitatea începând cu 1 octombrie 2023.

„Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa de vineri, 3 martie 2023, abrogarea Regulamentului privind Intermediarii începând cu data de 01.10.2023, ca urmare a noului Regulament FIFA pentru agenţii din fotbal (FIFA Football Agents Regulation – FFAR)”, se menţionează pe site-ul oficial al FRF.

FIFA şi-a schimbat poziţia în ceea ce priveşte activitatea agenţilor de jucători. Până în 2015, FIFA a reglementat situaţia acestora, apoi a lăsat ca regulamentele să fie aplicabile exclusiv la nivel naţional. Începând din ianuarie 2023, FIFA intervine din nou şi impune anumite reguli, revenindu-se practic la situaţia anterioară anului 2015, dar mult mai bine reglementată.