Cheloo îl apără pe Sebastian Colțescu, după scandalul rasist în care a fost implicat arbitrul: “Românii sunt prea mici să fie discriminați!”

Publicat: 10 12. 2020, 13:14
Cheloo îl apără pe Sebastian Colțescu, după scandalul rasist în care a fost implicat arbitrul: “Românii sunt prea mici să fie discriminați!”

Cheloo a comentat scandalul în care a fost implicat Sebastian Colţescu, care pe durata partidei PSG – Istanbul Başakşehir a folosit cuvântul “negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei din Turcia. Meciul a fost suspendat după ce ambele grupări au părăsit terenul și s-a declanșat un scandal monstruos care continuă și în prezent.

Față de alți conaționali, componentul trupei Paraziții îl apără pe Sebastian Colțescu, fiind de părere că arbitrul a folosit cuvântul negru fără conotație denotativă. Totodată, artistul prezintă și câteva episoade în care România a fost cu adevărat discriminată, dar în care nu s-au luat măsurile cuvenite.

România – Franța, 13.02.2002. Francezii ne-au făcut „țigani” – nu a fost considerat rasism.

Irina Begu – Caroline Garcia, primul tur al turneului de la Charleston, 2016. ‘Nu pot să cred că mă bate o țigancă’, declară Caroline Garcia la finalul partidei – nu a fost considerat rasism.

CFR Cluj – Slavia Praga, 20.08.2019. Suporterii echipei adverse scandează ‘țiganii, țiganii’ – meciul continuă, nu e considerat rasism.

Napoli – Steaua București, 2010. Italienii ne spun că suntem ‘o rasă de rahat, neam de țigani de rahat’ – partida se joacă, nu este considerat rasism.

Simona Halep – Sloane Stephens, 10.06.2018. Halep câștigă Roland Garros. ‘O româncă a câştigat la Roland Garros’, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: ‘Fiare vechi, fiare vechi’ – ‘doar o caricatură’, nu e considerat rasism.

Sebastian Colțescu spune ‘dă-i cartonaș lu ăla negru’, fără conotație denotativă. Partida PSG – Bașakșehir se oprește, jucătorii ies de pe teren, toată lumea îl molestează și este acuzat de rasism.

Românii sunt prea mici ca să fie discriminați rasial”, a scris Cheloo pe Facebook.

Sebastian Colțescu, apărat de Cheloo. De unde a pornit scandalul rasist

În minutul 14, Sebastian Colțescu l-a chemat pe Ovidiu Hațegan la margine pentru a-i arăta roșu lui Pierre Webo (fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce), folosind cuvântul “negru”.

I-a spus că este negru”, a strigat cineva de pe banca formației din Turcia.

Pierre Webo comenta de pe margine la căderile teatrale ale lui Neymar, iar Colțescu l-a anunțat pe Hațegan, care a venit la el să-i ceară lămuriri. Eliminarea tehnicianului s-a petrecut în minutul 14, iar partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt după ce ambele echipe au ieșit de pe teren.

De ce spui negru? De ce îmi spui negru? Nu poți să spui negru”, i-a strigat Pierre Webo, arbitrului român.