Cine este IMPLICAT direct în lupta pentru titlu la Brașov. Anunțul vicecampionului pentru etapa de sub Tâmpa

Publicat: 13 10. 2023, 19:06

Cea mai așteptată etapă a sezonului de viteză în coastă va avea loc în acest weekend la Brașov, pe drumul care duce spre Poiana Brașov. Este cea mai intensă luptă la titlu din ultimii ani, la Categoria II având șanse matematice nu mai puțin de 5 piloți.

Vicecampion anul trecut la Categoria I cu Skoda Fabia, Costel Cășuneanu a luat o decizie radicală pentru acest sezon. După aproape 15 ani de carieră, a urcat la bordul unui monopost, un spectaculos Wolf F1 Mistral. Deși până în 2023, nu urcase nici măcar într-un kart, Cășuneanu este acum în postura de a se afla în lupta pentru titlul de campion.

Cine este implicat direct în lupta pentru titlu la Brașov. Anunțul vicecampionului pentru etapa de sub Tâmpa

Pe locul 3, cu 56 de puncte, ambasadorul Ssangyong este la 6 lungimi de prima poziție, însă o victorie pe Drumul Poienii l-ar transforma în viitorul campion de Masters. “Sunt onorat că mă aflu în această postură, pot spune că deja mi-am îndeplinit obiectivul pentru 2023. Mă voi bucura de fiecare kilometru parcurs, voi merge tare. Lupta se anunță foarte intensă, așa că un loc pe podium va fi excelent pentru noi”, a spus Cășuneanu.

Cu excepția primei etape de la Râșnov, când a fost la un pas de victorie, dar a ratat pe ultimii metri, Costel Cășuneanu a fost pe podium la fiecare din următoarele 3 etape.

Un total de 52 de piloți sunt înscriși la Trofeul Audi Brașov, printre care și campionul Franței, Geoffrey Schatz cu un prototip Nova NP03. De altfel , lupta la această divizie se anunță spectaculoasă, cu 9 astfel de mașini la start. Sâmbătă au loc manșele de recunoașteri și antrenamente, iar duminică de la ora 13:30 vor începe manșele de concurs care decid campionii.