CNA: Luptătorul Cătălin Moroșanu nu poate face reclame și nici comenta meciul lui Bute

Publicat: 24 05. 2012, 17:09
Actualizat: 24 05. 2012, 17:09

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a interzis, joi, un spot la vinul Cotnari în care apare Cătălin Moroșanu și atenționează că acesta nu poate comenta meciul lui Lucian Bute de sâmbătă, întrucât candidează pentru un post în Consiliul Județean Iași, la alegerile locale.

Spotul nu mai poate fi difuzat de posturile TV, întrucât Cătălin Moroșanu, în calitate de candidat la alegerile locale, nu poate apărea în spoturi publicitare comerciale.

„În perioada campaniei electorale, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni produse, realizate sau moderate de candidați și de reprezentanți ai competitorilor electorali și nici spoturi publicitare comerciale în care apar candidați sau reprezentanți ai competitorilor electorali”, potrivit articolului 4, alineatul 3, din Decizia CNA nr. 195 din 24 aprilie 2012, care reglementează desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012 în audiovizual.

CNA a mai decis, joi, să atenționeze postul The Money Channel, care va transmite sâmbătă meciul dintre Lucian Bute și Carl Froch, urmând a fi comentat de Cătălin Moroșanu, că acesta din urmă, fiind candidat la alegerile locale, nu poate apărea în emisiunea respectivă.

Potrivit articolului 4, alineatul 2, din Decizia nr. 195/ 2012, în perioada campaniei electorale, „candidații și reprezentanții competitorilor electorali pot să participe numai la emisiunile electorale și de dezbateri electorale”.