Constantin Popovici SCRIE istorie pentru natația din România! A câștigat circuitul Red Bull Cliff Diving

Publicat: 28 01. 2024, 19:23
Actualizat: 28 01. 2024, 19:24

Constantin Popovici a câştigat, duminică dimineaţă, etapa finală din sezonul 2023 a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving (sărituri în apă de la 27 metri).

Întrecerea a avut loc la Auckland în Noua Zeelandă, şi, romînul a ocupat locul întâi în clasamentul general, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Constantin Popovici SCRIE istorie pentru natația din România! A câștigat circuitul Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici s-a impus cu un total de 413.90 puncte, fiind urmat îndeaproape de un alt sportiv român: Cătălin Preda – 411.65 puncte. Poziţia a treia i-a revenit spaniolului Carlos Gimeno – 404.15 puncte.

Totodată, în clasamentul final, pe 2023, Constantin Popovici s-a clasat pe prima poziţie, cu un total de 1.032 puncte. Cătălin Preda s-a clasat pe locul 4, cu 703 puncte.

Săritorul CSM Bacău a cucerit în 2023 și Cupa Mondială (Fort Lauderdale – SUA), medalia de aur la Campionatele Mondiale FINA (Tokyo – Japonia), după ce în 2022 cucerise titlul european la high-diving (Roma – Italia).

Etapa din Noua Zeelandă, inclusă în premieră în calendarul celei mai spectaculoase competiții de sărituri în apă de la mare înălțime, ar fi trebuit să se desfășoare pe 19 noiembrie, dar din cauza unor probleme legate de calitatea apei din portul Waitematā (Auckland) runda a fost repgrogramată pentru 27 și 28 ianuarie.

Ce spune antrenorul Adrian Gavriliu de la CSM Bacău

„Cu susținerea COSR am fost în SUA într-un stagiu de pregătire de două săptămâni, unde am pregătit programul și lista de sărituri de la 10 metri. Sperăm să reușim calificarea la JO la CM de la Doha ce se va desfășura la jumătatea lunii februarie

Totodată performantul bazin din Florida are și platforma de 27 metri unde s-a pregătit la săriturile pentru high diving.

Această muncă s-a văzut în etapa câștigată în Noua Zeelandă și sperăm să se vadă și la Doha, unde vom participa atât la proba de 10 metri cât și la cea de 27″, a declarat antrenorul Adrian Gavriliu în exclusivitate pentru ProSport.