Cosmin Moți a provocat un scandal de proporții în Bulgaria

Publicat: 07 09. 2014, 09:54
Actualizat: 21 03. 2019, 03:10

Cosmin Moți a fost omul meciului în partida dintre Steaua și bulgarii de la Ludogoreț. Internaționalul român a reușit să apere două lovituri de departajare, după eliminarea portarului Stoianov. Finanțatorul echipei îi promisese fostului dinamovist o primă specială și se pare că s-a ținut de cuvânt. 

Moți a primit 350.000 de euro, cu 200.000 de euro mai mult decât colegii săi, potrivit ProSport.

Kiril Domusciev, finanțatorul formației din Razgrad, a anunțat că în situația în care echipa va reuși să se califice în grupele Ligii Campionilor, jucătorul român va fi recompensat mai bine decât ceilalți.

„Moți merită o primă specială. Nu e numai eroul nostru, e eroul Bulgariei. Construim un stadion nou în Razgrad, iar o tribună va purta numele lui Moți”, a afirmat Domusciev.

Se pare că nu toți colegii lui Moți au fost de acord cu primele diferențiate. Mai mulți coechipieri s-ar fi plâns conducerii clubului în legătură cu prima pe care internaționalul român a primit-o, scrie ziare.com citând presa bulgară.

„Jucătorii bulgari de la Ludogoreț au dezaprobat laudele excesive pe care le-a primit Moți. Ei s-au simțit ofensați și de faptul că o tribună a noului stadion va purta numele fundașului român”, susțin jurnaliștii bulgari.

De altfel, căpitanul lui Ludogoreț, Svetlyo Diakov, a spus că „toți fotbaliștii sunt eroi, nu doar Moți” și a cerut ca toată echipa să fie recompensată în aceeași măsură.

Ludogoreț a încasat 8,6 milioane de euro pentru accederea în grupele Ligii Campionilor.