Cum a ajuns Maria Sharapova de la refugiat în Siberia la cea mai bogată sportivă din lume

Publicat: 21 06. 2015, 16:19
Actualizat: 20 03. 2019, 18:07

Maria Sharapova are o avere estimată la 195 de milioane de dolari anul acesta. Bloomberg titrează despre Sharapova că s-a menținut pe poziția a doua în clasamentul feminin. „Puțini oameni din istoria acestui joc au capacitatea să lovească mingea atât de > cum o face ea, din ambele părți ale terenului. Maria poate juca la fel de bine atât pe un teren cu gazon, cât și pe unul sintetic. Cu toate astea, Sharapova stă în umbra Serenei Williams, jucătoarea numărul 1 în lume, poate din toate timpurile” , scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

„Îți dorești să joci împotriva celei mai bune, iar ea este cea mai bună”, a declarat Sharapova despre Serena Williams.

La fel ca Williams, care a crescut jucând tenis pe terenurile din Compton, California, Sharapova a muncit mult pentru a ajunge aici.

Părinții săi au fugit în Siberia, la patru luni de la explozia care a avut loc la Cernobîl în 1986, după ce orașul lor, Gomel, a fost afectat de valuri de radiații. Pe parcursul următorilor ani, Sharapova devenea cunoscută în toată Rusia, adaugă Bloomberg.

Când Sharapova avea doar 6 ani, Martina Navratilova, fostă jucătoare de tenis, a remarcat-o pe un teren de tenis în orașul-stațiune Soci și i-a recomandat să-și împacheteze lucrurile și să se înscrie la  Academia de Tenis a lui Nick Bollettieri, din Florida. „Singurul lucru pe care mi-l amintesc de atunci este împachetatul cărților”, spunea Sharapova într-un documentar ESPN despre copilăria sa. „I-am spus mamei mele că trebuie să mă asigur că am cu mine o parte din țara mea”.

Citește articolul integral în Ziarul Financiar