Cum a refuzat Daum o ofertă de 2,5 milioane de euro, ca să antreneze România: Nu mă duc eu acolo pentru două milioane

Publicat: 06 06. 2017, 19:30
Actualizat: 06 06. 2017, 20:14

România se va deplasa la Varșovia pentru a disputa partida cu liderul din grupa E de calificare, meci pe care Daum nu-l va aborda cu gândul la oferta superioară contractului pe care-l are la naționala României: „Acum câteva săptămâni am avut o ofertă de 2,5 milioane de euro, dar vă garantez că nu merg pentru două milioane în zona arabă. Sunt chestii mult mai importante decât banii. Pe de altă parte lucrăm aici la un proiect important, nu mă duc pentru două milioane în plus, e vorba de principii, nu doar de avantaje personale”, a afirmat Daum, scrie DigiSport.

Daum pare dispus să continue și în cazul ratării calificării la turneul final din 2018 și a vorbit despre un proces de omogenizare la echipa națională: „Dacă aș pleca imediat după acest meci, echipa națională ar avea de câștigat? Este un întreg proces ce facem noi aici. Vin jucători mai buni dacă plec eu? Noi lucrăm din greu, eu sunt responsabil pentru rezultate. Noi, în frunte cu domnul Burleanu, luptăm pentru viitorul echipei naționale. Procesul acesta nu va fi gata în zece zile, într-unul sau în doi ani. Este o luptă de lungă durată”, a adăugat germanul.

Contractul lui Daum cu naționala României este valabil până în 2018. Momentan, tricolorii sunt pe locul 4, cu 6 puncte, în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2018.