Cum a scăpat Steaua de procesul cu Armata și de plata a 37 de milioane de euro

Publicat: 27 11. 2016, 08:00
Actualizat: 18 08. 2017, 12:54

Pe 28 septembrie, CSA a primit ultimatum de cinci zile pentru a plăti taxa de timbru, în valoare de 400.000 de euro, însă Armata nu a făcut plata. Mai mult, pe 24 noiembrie, Florin Talpan a făcut o cerere de reducere a taxei, ceea ce înseamnă că pe 9 decembrie nu va începe judecata pe fond.

„Hotărârea este neîntemeiată. Eu am prezentat în fața Instanței că CSA Steaua e scutită de plata taxei de timbru în conformitate cu articolul 30 din OUG 80/2013. Potrivit acestui text de lege, acțiunile formulate de instituțiile publice, care au ca obiect venituri publice, sunt scutite de plata taxei de timbru. Sumele încasate de CSA Steaua ca pretenții civile sunt vărsate la bugetul de stat.

Fiți convinși că nu cedăm. Procesul va merge mai departe și nu vom da inapoi. Acest prejudiciu trebuie recuperat întrucât a fost stabilit de evaluatorul autorizat și reprezintă utilizarea ilegală și frauduloasă.

Când va veni comunicarea, vom dispune măsurile legale care se impun. Mai multe nu pot spune”, a spus Talpan în urmă cu aproximativ două săptămâni, scrie digisport.ro

Guvernul a anunțat, în urmă cu peste două luni că marca va fi scoasă la licitație, prețul de pornire (3,69 milioane de euro) fiind stabilit sub forma unei taxe anuale. Licitația însă n-a mai avut loc, din același motiv, neplata taxei de timbru