Cunoscut fotbalist, declarat nevinovat după ce a făcut 3 ani de închisoare pentru viol

Publicat: 14 10. 2016, 18:19
Actualizat: 24 08. 2017, 12:20

În 2012, fostul internațional galez a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fiind eliberat în finalul lui 2014, după ce ispășise jumătate din pedeapsă. Evans a fost arestat în mai 2011, fiind acuzat că ar fi violat o tânăra în vârstă de 19 ani, într-o cameră de hotel din nordul Țării Galilor, iar în 2012 a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Atacantul a recunoscut atunci că a întreținut relații sexuale cu tânăra în cauză, dar că aceasta și-a dat acordul. Acum, după reanalizarea probelor, justiția i-a dat dreptate atacantului, iar acesta și iubita sa au primit decizia în lacrimi.

Și după eliberare, Evans a continuat să-și susțină nevinovăția și a cerut rejudecarea procesului. Atacantul și-a început cariera la juniorii lui Manchester City și a evoluat de 16 ori pentru echipa de seniori a lui City, între 2007 și 2009. Ulterior, Evans a semnat cu Sheffield United, unde și era legitimat în momentul în care a fost arestat sub suspiciunea de viol, contractul său fiind ulterior reziliat.

După eliberare, lui Ched Evans i-a fost imposibil să-și mai reia cariera de fotbalist, încercările de a semna cu cluburi profesioniste fiind însoțite de proteste vehemente ale suporterilor. Abia în 2016 a reușit atacantul cu 13 selecții în naționala Țării Galilor să semneze cu o grupare profesionistă, Chesterfield, din League One (liga a treia din Anglia). A început astfel procedurile de rejudecare în cazul de viol, iar astăzi a fost declarat nevinovat. Decizia Tribunalului poate însemna și un nou început în lumea fotbalului.