Cupa Mondială 2018. Polonia, învinsă de Senegal cu 1-2

Publicat: 20 06. 2018, 09:33
Actualizat: 03 07. 2019, 15:17

După succesul Japoniei în fața Columbiei, 2-1, Senegal a produs și ea surpriza în fața Poloniei, până și scorul fiind identic. După 20 de minute în care niciuna dintre echipe nu a găsit spațiul porții, pe finalul primei reprize, s-a declanșat primul șoc.Leșii au pierdut mingea în propria jumătate a terenului, balonul a ajuns la Mane, iar șutul acestuia a fost deviat de fundașul Cionek și portarul Szczesny a rămas fără replică.

În partea secundă, leșii au început în forță, starul Lewandowski și-a adus aminte că debutează la Mondial, dar a fost oprit din ofensivă prin fault. Totuși, lovitura sa liberă de la 20 de metri nu a modificat tabela. Apoi, după o oră de joc, s-a petrecut un moment care arată perfect debusolarea polonezilor. Niang a cerut acceptul să intre în teren, după ce a primit îngrijiri medicale, elevii lui Nawalka nu l-au observat și o pasă către goalkeeperul Szczesny s-a transformat în fiasco, adversarul recuperând și marcând cu poarta goală.

Din acest moment, polonezii au bifat câteva ocazii și au punctat abia în minutul 86, când Krychowiak a trimis perfect balonul cu o lovitură de cap. Totuși, Senegal avea să bifeze succesul, unul ce a însemnat primul triumf al unei echipe africane la acest turneu final.