Dănut Lupu: „A fost cam grav, dar am driblat-o și pe asta”

Publicat: 21 02. 2016, 19:47
Actualizat: 22 01. 2019, 16:55

Fostul internațuional român fusese internat pe 23 ianuarie, cu diagnosticul de dublă pneumonie acută și insuficiență respiratorie. După o perioadă în care a slăbit peste 15 kilograme și s-a aflat în permanență sub supravegherea medicilor, tratamentul cu antibiotice a dat rezultate, iar acesta este aproape de momentul în care-și poate relua activitățile normale.

„Sunt bine, încă mai fac un tratament, sper să-l pot duce la capăt. Am ieșit din spital. A fost cam grav, am driblat-o și pe asta. M-am lăsat de fumat, oricum voiam să las țigările, acum am reușit. Nu pot face efort intens”, a spus fostul mare fotbalist, pentru Dolce Sport.

Dănuț Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce de-a lungul carierei a jucat pentru Dinamo București, Rapid București. Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Brescia (Italia) și Tzafririm Holon (Israel), câștigând cinci trofee. La echipa națională, Dănuț Lupu a strâns 14 prezențe, între 1989 și 1998 și a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.