David Ferrer: Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat

Publicat: 02 06. 2016, 10:22
Actualizat: 28 09. 2018, 09:03

Imediat după ce a fost scos din concurs de cehul Thomas Berdych, spaniolul David Ferrer a lansat acuzații către organizatorii turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

„Condițiile de joc au fost nefavorabile. Am fost norocoși că nu ne-am accidentat. Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat. Este incredibil că acest turneu nu are cel puțin două terenuri acoperite. Este ridicol”, a declarat David Ferrer.

Afirmația jucătorului spaniol David Ferrer vine la doar o zi după ce și Ion Țiriac a declarat că organizarea turneului de la Roland Garros lasă de dorit.

„De 20 de ani vorbesc cu ei să construiască un acoperiș. La Madrid m-au ascultat și acolo avem ceea ce restul lumii nu are. Este o chestie în Franța care se numește democrație. Guvernul spune da, orașul spune da, Federația Franceză de Tenis are mulți bani, însă sunt alții care spun nu. Nu știu de ce francezii sunt sunt considerați cei mai democratici din lumea asta. Pierderile zilnice sunt de 100 de milioane de dolari. Din publicitate, transmisiuni tv. Ce le vor spune ei celor 210 țări care transmit evenimentul? Că a plouat? Vor stârni râsete”, a declarat Ion Țiriac pentru site-ul tennisworlditalia.com.

Dintre cele 4 mari turnee de Grand Slam, turneul de la Roland Garros oferă în 2016 cele mai mici premii, 29,5 milioane dolari. US Open oferă 42,3 milioane dolari, Wimbledon 42,2 milioane dolari, iar la Australian Open s-au acordat premii în valoare de 31 de milioane de dolari.