David Popovici a devenit „Cel mai bun tânăr atlet european”. În finală, înotătorul român a câștigat titlul în fața a patru sportivi nominalizați (FOTO)

David Popovici a devenit „Cel mai bun tânăr atlet european”. În finală, înotătorul român a câștigat titlul în fața a patru sportivi nominalizați (FOTO)
David Popovici (FOTO: Facebook.com/olympicromania/)
Publicat: 26/11/2021, 00:05
Actualizat: 26/11/2021, 00:09

Înotătorul român David Popovici a câștigat, joi seară, premiul Piotr Nurowski 2021, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară.

Popovici i-a depășit în finală pe alți patru sportivi nominalizați:

  • Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding);
  • Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo);
  • Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică);
  • Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Înainte de votul final, cei cinci finaliști au ținut câte un discurs în fața membrilor EOC, discurs al cărui principal mesaj din partea lui David Popovici a fost că își dorește să fie un exemplu și o inspirație pentru copii români și din întreaga lume, în speranța că îi va determina să aleagă calea sportului de performanță.

Votul și ceremonia de premiere au avut loc joi seara, în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, informează Mediafax.

Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Mihai Covaliu și delegația COSR (Comitetul Olimpic si Sportiv Român) l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Toți cei 5 nominalizați au primit și premii în bani, David Popovici primind o bursă de formare de 15.000 EUR.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară, iar premiul se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.

FOTO: Facebook.com/olympicromania


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult