David Popovici, premiat de ministrul Educației: Aș vrea să inspir cât mai mulți părinți să își ducă copiii să facă un sport

Publicat: 04/08/2021, 16:33

Înotătorul David Popovici a fost premiat, miercuri, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. David Popovici (16 ani) a primit din partea Ministerului Educaţiei un premiu în valoare de 10.000 de lei pentru performanțele sale de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânărul care este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Biling „George Coșbuc” din București a fost premiat, miercuri, de către Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cred că viața deja a început să se schimbe după calificarea la Jocurile Olimpice când am avut un boom în creștere în popularitate și notorietate în sport, în sportul românesc cel puțin, și am rămas destul de la felie, eu sunt același băiat”, a spus elevul.

Tânărul sportiv a afirmat că deocamdată nu ştie unde îşi va continua studiile, după terminarea liceului

Întrebat dacă România are ce să-i ofere la nivel de educație universitară ca să se îmbine și cu această latură sportivă și dacă ia în considerare să plece la studii în Statele Unite, de unde deja a primit oferte, David a răspuns că se află într-un punct de cotitură al vieții în care trebuie să decidă.

„Trebuie să mă decid adcă rămân în România/Europa sau mă duc pe un alt continent să continui studiile. Am lăsat toate aceste gânduri până după vacanță pentru că am vrut să las tot stresul, am nevoie să mă relaxez. Sunt convins că având atâția oameni geniali în spatele meu și în jurul meu, voi reuși să mă descurc foarte bine indiferent de ce variantă aleg. România are ce să-mi ofere, mi-ar plăcea foarte mult ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala mai mult, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli, poate chiar în toate”.

David Popovici a îndemnat copiii să facă sport şi pe părinţii acestora să îi ducă la sport.

„Acum, după toate performanţele mele, pe care nu aveam cum să le obţin fără ajutorul lor şi al multor alţi oameni, aş vrea să profit de imaginea şi de valul pe care l-am creat şi să inspir cât mai mulţi copii să se apuce de sport. Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport, dar se mai întâmpină probleme câteodată şi cred că (odată) cu această schimbare de ordin sau iniţiativă vom reuşi să ajutăm mai mulţi copii să continue în sport şi să îi putem recompensa într-un fel sau altul pentru că merită. (…) Am rămas la fel, eu sunt acelaşi băiat. (…) Cel mai important lucru cred că este pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci”, a transmis Popovici.

David a mai spus că s-a vaccinat anti-Covid şi că speră ca şcoala să înceapă cu prezenţă fizică, dar în siguranţă. „Sper ca din 13 septembrie, cu două zile înainte de ziua mea, să reuşim să fim toţi fizic la şcoală, dar şi să fie un mediu sigur. Că altfel va trebui să recurgem la online şi nu e plăcut, dar necesar”, a mai precizat sportivul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cadrul legal trebuie schimbat astfel încât elevii cu performanţe deosebite indiferent de domeniu să poată fi recunoscuţi şi recompensaţi de Ministerul Educaţiei.

David Popovici a obţinut locul patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi şapte la 100 m liber în finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a declarat că această olimpiadă i-a adus multă experienţă şi este pregătit să revoluţioneze înotul alături de antrenorul său Adrian Rădulescu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021