VIDEO | Cîmpeanu despre David Popovici: Dincolo de performanțele sportive, dă dovadă de o educație, bun simț și o inteligență care te fac mândru

Publicat: 05/08/2021, 22:51
Actualizat: 06/08/2021, 00:34

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este mândru de sportivul David Popovici, care a dat dovadă de mult curaj, educație, inteligență și devotament în activitatea sportivă. Tânărul înotător a ținut să îi îndemne pe elevi să se vaccineze pentru a putea reveni fizic la școală.

„Am avut o surpriză extraordinară și o plăcere în același timp, momentul premierii David Popovici, care a spus într-un mod mult mai clar decât aș putea să spun eu, la puțin peste 16 ani, „eu m-am vaccinat, an ținut special să mă vaccinez și va îndemn pe voi toți să va vaccinați până la începerea școlii, pentru că școală online nu este deloc o varianta pe că ne-o dorim”. Acest elev dincolo de performanțele sportive, da dovadă de o educație, de un bun simt, de o modestie și o inteligență absolut admirabile care te fac mândru”, a declarat Cîmpeanu.

De asemenea a primit și diplomă pentru devotament, o serie de calități, toate inițiate cu litere din numele lui din partea Ministerului Educației.

Tânărul înotător David Popovici a subliniat importantă orelor de sport care ar trebui să fie într-un număr mai mare în școli.

Cîmpeanu a mai precizat că are în plan dublarea orelor de sport în școli.
”Sunt foarte multe care nu sunt în regulă în acest sistem, trebuie să vedem în planurile cadru cum putem aşeza un număr de două ore de sport pe săptămână, în loc de una. Trebuie să vedem cum putem să facem ordine în cluburile sportive şcolare pentru că avem de foarte mulţi ani de zile, secţii în cluburile şcolare în care avem antrenori care  la acea ramură sportivă nu au niciun sportiv legitimat, ba chiar nu au bază materială, nu au teren de tenis, nu au bazin de înot. Dar ei sunt plătiţi în continuare. Le dau o veste proastă, vom analiză club cu club activitatea”, a declarat Cîmpeanu.
Ministrul a explicat că acest lucru va fi implementat  în paralel cu alte activităţi cel puțin la fel de importante.
”Vom face asta în paralel cu toate celelalte, cu concursurile de directori, cu revizuirea planurilor cadru, cu PNRR, cu toate celelalte, cu evaluarea şi acreditarea în învăţământul preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.