David Popovici, elogiat de presa internațională. „Vrea să facă imposibilul posibil”

David Popovici, elogiat de presa internațională. „Vrea să facă imposibilul posibil”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/06/2022, 10:32

Românul David Popovici, devenit, la numai 17 ani, dublu campion mondial la Budapesta (100 și 200 m liber), a fost lăudat în mass media din toată lumea, după ce s-a impus în finala de miercuri seara.

Copilul-minune al natației poate schimba fața stilului liber, scriu jurnaliștii străini. Înotătorul român David Popovici a obținut, miercuri, cea de a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta (Ungaria), cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

Rezultatul este unic în istoria natației românești, David Popovici devenind astfel primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Tocmai de aceea, ministrul Sportului, Eduard Novak, este de părere că „o ţară întreagă“ trebuie să îl primească la aeroport pe David Popovici, care a reuşit să câştige două medalii de aur la la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

„Bravo, David. Cum se spune, extraordinar. Vă daţi seama cu cine ne luptăm noi şi în ce condiţii. A câştigat două medalii de aur, o ţară întreagă trebuie să-l primească la aeroport. Eu voi fi acolo. Veniţi şi voi alături de noi, campionul nostru a câştigat”, a spus ministrul, pe contul de Facebook.

„Se pare că a meritat totul, David Popovici!”

După performanțele de la Budapesta, pe contul de Twitter al mişcării olimpice a fost publcat un mesaj prin care a sugerat că sacrificiile tânărului înotător au fost răsplătite la Budapesta: „Să trebuiască să te trezeşti în fiecare zi la 4:30 dimineaţa pentru antrenament” şi „Să devii dublu campion mondial la vârsta de 17 ani”, cu menţiunea: „Se pare că a meritat totul, David Popovici!”.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție. Cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani) și a avut această performanță acum 49 de ani.

Titlurile din unele dintre cele mai mari publicații internaționale laudă performanța tânărului român. David Popovici a fost comparat de britanicii de la The Times cu australianul Ian Thorpe, o adevarată legendă a natației mondiale, cu cinci titluri de campion olimpic și de 11 ori campion mondial, arată Hotnews.ro, într-un material de sinteză a principalelelor articole.

The Times: „Să facem cunoștință cu David Popovici, noua ‘Torpilă’ (porecla legendarului Ian Thorpe) care poate schimba fața stilului liber. Românul în vârstă de 17 ani a luat cu asalt Campionatul Mondial de Natație și vrea să „facă imposibilul posibil”.

L’Equipe: „Am visat la aur pentru Maxime Grousset (23 de ani) la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A condus aproape de la început până la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact șase sutimi, șansa de a termina primul. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani). Iată-l al doilea, așadar. Această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la Jocurile Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin”.

RMC Sport: „A fost aproape! Maxime Grousset era pe prima poziție cu 15 metri înainte de perete, dar în final, a fost depășit de Popovici. A câștigat medalia de argint, la 6 sutimi de cea de aur”.

Nieuwsblad: „Fenomenul din România, David Popovici, a câștigat la fotografie titlul mondial la Campionatele Mondiale de natație”

Swimming World Magazine: „David Popovici a fost nevoit să muncească din greu pe ultima parte a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”