De ce l-a îmbrâncit Arsene Wenger pe Jose Mourinho

Publicat: 13 10. 2014, 15:32
Actualizat: 07 10. 2018, 19:46

„Regret orice semn de violență și îmi cer scuze, dar asta face parte din joc unde totul este o nebunie”, a spus Wenger.

Arsene Wenger l-a busculat pe omologul său de pe banca formației Chelsea Londra, Jose Mourinho, în timpul meciului din 5 octombrie, contând etapa a VII-a a Premier League, câștigat cu scorul de 2-0 de către gruparea deținută de Roman Abramovici.

Wenger a ieșit în timpul primei reprize din spațiul tehnic pentru a-i reproșa arbitrului Martin Atkinson că nu i-a acordat un cartonaș galben lui Gary Cahill pentru o intervenție asupra lui Alexis Sanchez. Mourinho s-a dus la arbitrul de rezervă pentru a-i spune că francezul a părăsit spațiul tehnic, moment în care Wenger s-a îndreptat spre portughez și l-a împins în piept. Mourinho s-a deplasat câțiva pași în urma acestui gest, însă a rămas pe picioare.

Atkinson a oprit partida, s-a dus la băncile de rezervă și le-a cerut celor doi antrenori să se calmeze.

În timpul primei reprize, Wenger și Mourinho s-au insultat reciproc, în acest conflict implicându-se și asistenții lor Steve Bould, respectiv Rui Faria.

La finalul partidei, cei doi au refuzat să se salute, Mourinho declarând: „Pentru mine, incidentul s-a terminat. Dar zona tehnică este foarte clară, eu o am pe a mea, el pe a lui, iar el nu poate veni la mine și în special să pună presiune pe arbitru pentru a elimina un jucător de-al meu. I-am spus să părăsească spațiul meu tehnic și să nu mai revină”.

Întrebat dacă este o problemă că Wenger l-a bruscat, Mourinho a răspuns: „Nu, nu este nicio problemă”.

La rândul său, Arsene Wenger a afirmat că nu regretă niciun moment gestul făcut. „Nu regret. Ce este de regretat după asta? Am vrut să mă duc din punctul A în punctul B și cineva m-a confruntat fără a da vreun semn de bun-venit. Punctul B era Sanchez, pentru că doream să văd cât de grav era accidentat”, a adăugat Wenger.