De neoprit. Bianca Andreescu s-a calificat în finala US Open, unde va juca împotriva Serenei Williams – VIDEO

Publicat: 06 09. 2019, 08:12

Bianca Andreescu s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam, la 19 ani, urmând să o înfrunte, sâmbătă, pe Serena Williams pentru trofeul US Open 2019.

 

 

 

Jucătoarea care a început tenisul la Pitești, la 7 ani, dar care reprezintă Canada, a obținut a 12-a victorie consecutivă în circuit, învingând-o în semifinalele de la Flushing Meadows, scor 7-6(3), 7-5, pe Belinda Bencic, după ce și-a adjudecat la fotofiniș două seturi pe care elvețianca fusese îndreptățită să le revendice.

 

 

 

Bianca Andreescu a gestionat mai bine punctele importante: Bencic a pus constant presiune la retur în primul set, însă a ratat toate cele șase mingi de break de care a beneficiat, capotând apoi în tiebreak, sub presiunea unui joc mai agresiv al Biancăi. Bencic a condus apoi 5-2 în setul secund, dar Andreescu și-a ajustat tactica și a apelat la variație, deranjând ritmul adversarei când cu mingi înalte, când cu mingi tăiate, demonstrând o rezistență mentală de invidiat. În plus, când a fost mai mare nevoia, Andreescu s-a apărat excelent în câteva puncte cheie și, cu atacuri de primă clasă, a prăbușit cotele încrederii adversarei sale în vârstă de 22 de ani, încheind partida cu serie de cinci game-uri consecutive. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi și o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore și 12 minute dramatice, relatează prosport.ro.

Foto: Hepta