Declarația făcută de Irina-Camelia Begu după victoria României în Fed Cup: Fără ei ar fi fost foarte greu să câștigăm

Publicat: 08 02. 2015, 19:25

„Publicul ne-a ajutat enorm de mult. Fără public ar fi fost foarte greu să câștigăm. Există multă adrenalină și de accea am rezistat fizic. Monica m-a ajutat foarte mult pe teren”, a spus Begu.

Monica Niculescu consideră că a jucat cel mai bun tenis al ei în meciul de dublu: „Datorită publicului am câștigat acest meci. M-am speriat după primul set, deoarece Irina avea crampe. Vreau să mulțumesc echipei. Am jucat cel mai bun tenis al meu”.

Simona Halep le-a felicitat pe Begu și Niculescu pentru punctul decisiv care a adus victoria României: „Toate felicitările pentru cele două fete. Mulțumim tuturor pentru efortul depus”.

Căpitanul Alina Tecșor a afirmat că Begu și Niculescu au jucat fantastic. „Fetele au jucat incredibil. Avem o echipă și asta este cel mai important. Am reușit să unesc cele mai bune jucătoare din România în acest moment”, a precizat Tecșor.

Echipa de Fed Cup a României a învins, la Galați, cu scorul general de 3-2, formația Spaniei, după succesul repurtat, duminică, de perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu în fața cuplului Garbine Muguruza/Anabel Medina Garrigues, și s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

Begu și Niculescu s-au impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-2, după două ore și 25 de minute.

Tot duminică, Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa, numărul 67 mondial, scor 6-2, 6-4, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-3, de Garbine Muguruza, numărul 24 mondial.

Sâmbătă, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Silvia Soler-Espinosa, iar Irina-Camelia Begu a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-2, de Garbine Muguruza.

România va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în timp ce Spania va evolua în play-off-ul pentru Grupa Mondială II.